Dionisie Lupu, 49, sector 1, București 0724341894

Evaluarea riscurilor și controlului intern în auditul intern

Seminarul „Evaluarea riscurilor și controlului intern în auditul intern” este conceput pentru a oferi participanților o înțelegere profundă și practică a procesului de identificare, evaluare și gestionare a riscurilor în cadrul organizațiilor, împreună cu principiile și practicile asociate controlului intern.
Tematica seminarului acoperă mai multe aspecte esențiale în acest domeniu. În primul rând, participanții vor explora procesul de identificare a riscurilor relevante, inclusiv riscurile operaționale, financiare și de conformitate. Vor învăța cum să utilizeze metode și tehnici pentru evaluarea și analiza riscurilor, cum ar fi matricele de evaluare a riscurilor și analiza cauzelor și efectelor.
O altă componentă importantă a seminarului este prioritizarea riscurilor, unde participanții vor învăța să stabilească prioritățile în funcție de impactul și probabilitatea riscurilor identificate, pentru a ghida resursele și eforturile de audit în mod eficient.
Principiile și elementele controlului intern sunt, de asemenea, abordate în profunzime. Participanții vor defini conceptul de control intern și vor explora componentele sale, precum mediul de control, evaluarea riscurilor și activitățile de control. Vor învăța, de asemenea, modalități de evaluare a eficacității controlului intern și identificarea deficiențelor în procesul de control intern.
Seminarul se încheie cu recomandări pentru îmbunătățirea controlului intern, unde participanții vor învăța să formuleze recomandări adecvate pentru îmbunătățirea controlului intern, în conformitate cu obiectivele organizaționale și standardele de audit intern.
Prin intermediul acestui seminar, participanții vor dobândi cunoștințe și abilități esențiale pentru a contribui la gestionarea riscurilor și îmbunătățirea controlului intern în cadrul organizațiilor, contribuind astfel la eficiența și integritatea proceselor organizaționale.

Tematică:

  • Identificarea riscurilor în organizații: procesul de identificare a riscurilor relevante, inclusiv riscurile operaționale, financiare și de conformitate.
  • Evaluarea și analiza riscurilor: utilizarea metodelor și tehnicilor pentru evaluarea și analiza riscurilor, cum ar fi matricele de evaluare a riscurilor și analiza cauzelor și efectelor.
  • Prioritizarea riscurilor: stabilirea priorităților în funcție de impactul și probabilitatea riscurilor identificate, pentru a ghida resursele și eforturile de audit în mod eficient.
  • Principiile și elementele controlului intern: definirea conceptului de control intern și explorarea componentelor sale, precum mediul de control, evaluarea riscurilor și activitățile de control.
  • Evaluarea eficienței controlului intern: modalități de evaluare a eficacității controlului intern și identificarea deficiențelor în procesul de control intern.
  • Recomandări pentru îmbunătățire: formularea recomandărilor pentru îmbunătățirea controlului intern, în conformitate cu obiectivele organizaționale și standardele de audit intern.
 

Preț seminar: 500 lei cu TVA inclus

 

Seminarul se desfășoară în sistem online pe platforma Zoom, timp de două zile consecutive, în intervalul orar 10.00 – 15.00. Perioada de desfășurare se stabilește de comun acord cu participanții după constituirea unei grupe cu minimum 10 persoane. Pentru mai multe informații despre acest seminar, nu ezitați să ne contactați telefonic la numărul 0724 341 894.

INTERESAT DE ACEST SEMINAR?

Înscriere seminar

Vă rugăm să descărcați formularul de înscriere folosind butonul alăturat și să îl completați cu datele cerute. După completare transmiteți formularul de înscriere la adresa office@topquality.ro

„O abordare integrată a evaluării riscurilor și controlului intern este esențială pentru construirea unei culturi organizaționale orientate către performanță și integritate.”

Michael P. Cangemi